Granola, ami müzli szeletnek indult

Mostanában totál rá vagyok kattanva a magokra, a zabpehelyre…észrevettétek?! Végül is annyira nem rossz ez, mert éjjel is nem csokit tolok befelé, hanem egy marék diót.

Granola
Csokit is csurgathatunk rá

Napok óta a házi müzli szelet jár a fejemben. Egyszer már próbáltam, de szétesett. Most megnéztem csomó videót, átolvastam egy rakás receptet. Végül választottam egyet, betartottam (majdnem teljesen) az adagokat. Direkt még a cukorból sem vettem el ezúttal. Mondjuk a recept nem mondja, hogy tegyem sütőbe. Szerintem ezért esett megint darabokra. Sebaj, úgy láttam, hogy a fiamnak így is ízlett, én meg nem vagyok válogatós. Elmajszolgatom majd – vagy ahogy épp a kis kuktám mondja: „elmaszatolom”.

Granola
Ezekből a magokból használtam én

Németül van a videó, ezért a hozzávalók listáját leírom ide nektek. Képes útmutatóval ezúttal viszont nem tudok szolgálni. Teljes kooperációban készült a kis szakácsommal. Csak a végéről van képem. 🙂

Én annyit máshogy csináltam, hogy a zabpelyhet és a magokat 10 percig 150 fokon megpirítottam a sütőben. Valamint, hogy a hölgy csak formába nyomja és hagyja „megszáradni”, én viszont ugye sütőbe dugtam  🙁 Szerintem ezért -is- egyszerűen kiszáradt, a szirupban lévő cukor pedig mintha karamellizálódott volna. Az ízének rosszat semmiképp sem tett, csak így nem müzli SZELET lett.

A videóban amúgy elhangzik, hogy teljesen mindegy milyen magvakat és magokat használunk, bátran tegyünk abból, amit szeretünk. Egy a lényeg:

Tartsuk be a megadott mennyiségeket!

Hozzávalók:

  • 220g aprított magvak (mandula, dió, kesudió, stb.)
  • 160g vegyes pehely (zab, tönköly..)
  • 100g mag (szezám, napraforgó, len…)
  • 120g aszalt gyümölcs (ízlés szerint mazsola, sárgabarack..)
  • egy narancs vagy citrom reszelt héja
  • fahéj

A „szirup” hozzávalói:

  • 100g barna cukor
  • 100g méz
  • 50g vaj
  • fél citrom vagy narancs leve

 


 

Granola
Sütőből kivéve még határozottan biztató volt
Sütőből kivéve még határozottan biztató volt
Mmmmmmm a megpirult magvak és a fahéj illata…
Granola
Amikor átfordítottam a lemezről, már darabokra is esett. Így megszületett a GRANOLA

Legközelebb majd MÉG erősebben nyomom, talán egy igazán mérges napomon fogom a dühöm kitöltésére használni 🙂

Granola
Tele csupa csupa jóval

Ha kipróbálod SÜTÉS NÉLKÜL, kérlek írd meg, hogy neked is eltört-e!!

Ha elfogyott ez az adag és nem kaptunk undort tőle még, a maradék magokból még kb. pont kijönne szerintem egy újabb adag. Azt sütő nélkül fogom kipróbálni.

Jucus

2 örökmozgó fiú anyukája;
amikor időm engedi új dolgokat sütök,
régóta "sorban álló" dolgokat varrok,
és a kertben töltődök mókolás közben.

Miket írtam?

Mondd el a véleményed!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük