Mostanában totál rá vagyok kattanva a magokra, a zabpehelyre…észrevettétek?! Végül is annyira nem rossz ez, mert éjjel is nem csokit tolok befelé, hanem egy marék diót.
Napok óta a házi müzli szelet jár a fejemben. Egyszer már próbáltam, de szétesett. Most megnéztem csomó videót, átolvastam egy rakás receptet. Végül választottam egyet, betartottam (majdnem teljesen) az adagokat. Direkt még a cukorból sem vettem el ezúttal. Mondjuk a recept nem mondja, hogy tegyem sütőbe. Szerintem ezért esett megint darabokra. Sebaj, úgy láttam, hogy a fiamnak így is ízlett, én meg nem vagyok válogatós. Elmajszolgatom majd – vagy ahogy épp a kis kuktám mondja: „elmaszatolom”.
Németül van a videó, ezért a hozzávalók listáját leírom ide nektek. Képes útmutatóval ezúttal viszont nem tudok szolgálni. Teljes kooperációban készült a kis szakácsommal. Csak a végéről van képem. 🙂
Én annyit máshogy csináltam, hogy a zabpelyhet és a magokat 10 percig 150 fokon megpirítottam a sütőben. Valamint, hogy a hölgy csak formába nyomja és hagyja „megszáradni”, én viszont ugye sütőbe dugtam 🙁 Szerintem ezért -is- egyszerűen kiszáradt, a szirupban lévő cukor pedig mintha karamellizálódott volna. Az ízének rosszat semmiképp sem tett, csak így nem müzli SZELET lett.
A videóban amúgy elhangzik, hogy teljesen mindegy milyen magvakat és magokat használunk, bátran tegyünk abból, amit szeretünk. Egy a lényeg:
Tartsuk be a megadott mennyiségeket!
Hozzávalók:
- 220g aprított magvak (mandula, dió, kesudió, stb.)
- 160g vegyes pehely (zab, tönköly..)
- 100g mag (szezám, napraforgó, len…)
- 120g aszalt gyümölcs (ízlés szerint mazsola, sárgabarack..)
- egy narancs vagy citrom reszelt héja
- fahéj
A „szirup” hozzávalói:
- 100g barna cukor
- 100g méz
- 50g vaj
- fél citrom vagy narancs leve
Legközelebb majd MÉG erősebben nyomom, talán egy igazán mérges napomon fogom a dühöm kitöltésére használni 🙂
Ha kipróbálod SÜTÉS NÉLKÜL, kérlek írd meg, hogy neked is eltört-e!!
Ha elfogyott ez az adag és nem kaptunk undort tőle még, a maradék magokból még kb. pont kijönne szerintem egy újabb adag. Azt sütő nélkül fogom kipróbálni.